استراتژی محتوا

 

بر طبق نظر کارشناسان اهل فن، تعریف دقیق و البته جامعی از استراتژی محتوا نمی توانیم بیان کنیم.

در تولید محتوا جو پولیتزی شخص پیشتازی است، دو عبارت content strategy و content marketing را با هم ترکیب کرده و عبارت content marketing strategy را به وجود آورده است.

با این روشی که در پیش گرفته است توانسته تا حدی دردسری که در تعریف مجزا دو عبارت و مفهوم استراتژی محتوا و بازاریابی محتوا برای او ایجاد کرده است، فاصله بگیرد.

در تعریف استراتژی محتوا، افراد و صاحب نظرانی مختلف به آن پرداخته اند که هر کدام تعریف خود را بیان می دارند.

صاحب نظران تعریف استراتژی محتوا

در این بخش ما تعدادی از این افراد را با تعریفی که در زمینه استراتژی محتوا ارائه داده اند، برای شما بیان می کنیم تا مطلب برای شما معنی داده و قابل فهم باشد.

مارگارت بلومشتاین

از جمله افرادی که در تعریف برنامه ریزی و استراتژی محتوا تاکید به خصوصی بر دو مفهوم خلق تجربه ویژه و خاص برای مخاطب و ارزش پیشنهادی برند دارد، شخص مارگارت بلومشتاین است که کتاب های نوشته شده از سوی او، جزء کتاب های معتبر در این زمینه می باشد.

انتظار از برنامه ریزی محتوا این است که محتوای تولید شده متناسب با یک تجربه ویژه و خاص باشد و به مخاطب ارائه گردد.

بلومشتاین در کتاب خود برای این برنامه ریزی، یک سری زیر مجموعه های را بیان می دارد که ما خیلی خلاصه آن مطالب را به شما ارائه می دهیم.

  • ۱) ارزیابی نیاز مخاطب و ارزش پیشنهادی شرکت و برند، پیدا و ایجاد کردن فصل مشترک میان مخاطب و برند.
  • ۲) متمرکز شدن روی فعالیت های مربوط به محتوایی که فصل مشترک میان مخاطب و برند تشخیص داده شده است.
  • ۳) در میان محتوا هایی که تولید کردیم به اولویت بندی بپردازیم و یکپارچگی میان آن محتوا ها ایجاد کنیم.
  • ۴) محتوا تولید شده به دست مخاطب برسد و در این زمینه مطمئن باشیم.

کریستینا هالورسون

از مطرح ترین افراد در زمینه تولید محتوا، هالورسون است. عنوان کتاب هالورسون استراتژی محتوا است. او در این کتاب به یک سری نکات در زمینه تولید محتوا اشاره می کند که ما برای شما شرح می دهیم.

  • الف) به خاطر دست یافتن به هدف های کسب و کار و تامین نیاز مخاطب و مشتری، برنامه ریزی و استراتژی محتوا، نیازی اساسی است.
  • ب) راهنمایی جهت تصمیم گیری در ارتباط با محتوا از آغاز کشف ایده تا انتها حذف ایده
  • ج) یک سری معیار هایی به ما ارائه می دهد که به سنجش موفقیت محتوا کمک می کند.

اشخاصی همانند راهلی بیلی و مایکل برنر نیز در این مورد تعاریفی ارائه داده اند و برای خود معیارهایی در تعریف استراتژی در نظر گرفته اند. مایکل برنر در تعریف خود عنوان می کند که، معیار برای موفقیت شما باید اقتصادی باشد.

اگر بخواهیم خلاصه وار استراژدی محتوا را تعریف کنیم باید بگوییم که یعنی برنامه ریزی جهت تولید، تحویل به مخاطب و در آخر مدیریت کاربردی محتوا.

استراتژی محتوا در اینستا گرام

یکی از رسانه های اجتماعی که امروزه کاربران زیادی در فضای مجازی دارد، اینستاگرام است که در ایران نیز مخاطبان خاص خود را دارا می باشد.

در طول ۲۴ ساعت شبانه روز، افراد ساعات زیادی از عمر شان را در این رسانه اجتماعی می گذرانند. شما با به کار گیری استراتژی محتوا در اینستاگرام، می توانید مخاطبان را به سوی خود جذب کنید.

این شبکه اجتماعی، فضای مناسبی برای کسب و کار دارد که می توانید به راحتی بین خود، مشتری و مخاطب تان رابطه برقرار کنید.

بدون یک برنامه ریزی مناسب برای تولید محتوا، حضور شما در اینستا گرام بی فایده خواهد بود.

در این بخش به شما در زمینه استراتژی تولید محتوا در اینستا گرام اطلاعاتی ارائه می دهیم، به این امید که برای شما مفید واقع شود.

مراحل تنظیم و تدوین استراتژی در اینستا گرام

استراتژی محتوا در اینستا گرام؛ برنامه ریزی جهت جذب مخاطب معنا می دهد. برای درستی انجام این برنامه ریزی باید مراحلی را طی کنیم که عبارتند از:

  • ۱) هدف مشخص، مهم ترین و هم چنین اولین گام برای حضور در این پلتفرم است.
  • ۲) مخاطب خود را به درستی بشناسید، شناخت مخاطب سخت اما امکان پذیر است.

باید بدانیم مخاطب ما در چه گروه سنی است، نیاز او چیست، علاقه مند به چه محتوا هایی است و.. .

اگر شناخت خوبی به دست بیاوریم، محتوای مناسب تولید خواهیم کرد. گاهی حتی با شناخت دقیق و کامل از مخاطب خود متوجه می شویم که این رسانه اجتماعی جایگاه مناسبی برای ارائه و تولید محتوا از جانب ما نخواهد بود.

محتوای انگیزشی، آموزشی، طنز و روانشناسی جزء محبوب ترین محتوا های موجود در اینستا گرام هستند.

برای اینکه در اینستا گرام موفق باشیم؛ جهت داشتن برند خود، بالا بردن تعداد فالوور ها و همچنین فروش بالا محصول و خدمات در اینستا گرام ما به استراتژی و برنامه ریزی نیازمند هستیم.