اهداف قیف بازاریابی محتوایی,قیف بازاریابی محتوا,قیف فروش
author avatar
محتوایار
۱۴۰۰/۱۰/۰۹

در صورت ورود به حوزه بازار یابی محتوا، متوجه می شوید که با دو گروه از افراد سر و کار دارید.

گروه یک صاحبان مشاغلی هستند که از تولید کننده محتوا می خواهند که با هر روشی محتوا تولید شود، تا محصول و خدمات ارائه شده از سوی آن ها به فروش برسد.

گروه دوم به دنبال محتوا هایی خوب، ناب و تازه هستند. این صاحبان مشاغل معتقدند که اگر محتوای تولید شده خوب باشد؛ برند شان معتبر خواهد شد و فروش محصول بیش تری خواهند داشت.

در هر صورت هر دو گروهی که در بخش قبل عنوان کردیم به دنبال فروش محصول خود هستند. این جا یک سوال پیش می آید هدف از تولید محتوا چیست؟ در پاسخ می توانیم بگوییم هدف از تولید محتوا، جذب مشتری، ارائه محصول و فروش محصول می باشد.

جو پولیتزی کتابی با عنوان content Inc دارد. ایشان از فعالان حوزه بازار یابی محتوایی و پیشگامان این عرصه هستند. در کتاب خود پیشنهادی مطرح کرده است مبنی بر این که در مورد بازار یابی محتوایی عمیق تر فکر کنیم.

بر طبق نظر آقای پولیتزی “کسب و کار ابتدا مخاطب خود را باید جذب کند و بعد به تولید محصول خود بپردازد.” بازار یابان محتوایی باید این نظریه را در امر بازار یابی در نظر بگیرند.

با این وجود برخی از مشاغل این مسئله را در نظر نمی گیرند. این کسب و کار ها محصول در اختیار داشته خود را می خواهند با هر روشی به فروش برسانند.

این جا است که ما با مفهوم قیف بازار یابی محتوا آشنا می شویم. حتما شکل قیف را دیده اید، لوله ای طویل که دهانه آن پهن است و هر چه از دهانه آن دور می شویم، لوله کم کم باریک تر می شود.

اگر به شکل هندسی قیف توجه کنید یک دهانه پهن دارد، در این بخش تعداد بالایی مخاطب محتوا هستند که هر چه از این بخش دور می شویم به بخش لوله باریک آن می رسیم که با کاهش میزان مخاطب همراه است و در انتها مشتریان واقعی محصول حضور دارند.

در بازار یابی از این قیف استفاده می شود، فرد بازار یاب مشخص می کند که به دنبال نوع فرآیندی، نحوه انجام و زمان مناسب برای فروش محصول است.

در واقع او با مطرح کردن هدف و ایده؛ در نظر دارد تمامی مخاطبان را به مشتری خود تبدیل کند. این استراتژِی را قیف بازار یابی محتوا نام نهاده اند و از آن استفاده می کنند.

باید بپذیرم که ما در این قیف فروش در بازار یابی محتوا، رویکرد تحمیلی را دنبال می کنیم. حتما می پرسید چگونه؟

در توضیح باید عنوان کنیم که ما محتوا را در بالای قیف قرار داده ایم و از طریق محتوا خود، مخاطب را جذب می کنیم. بعد مخاطب را با محتوا تولید شده، علاقه مند به محصول می کنیم.

مرحله بعد با هر یک از توانایی های خود به تبلیغ محصول پرداخته و مشتری را از این روش؛ ترغیب به خرید محصول می کینم.

مراحل قیف بازاریابی

قیف فروش در بازار یابی محتوا، شامل سه مرحله جذب، تحقیق، تولید و فروش محصول است.

برای هر کدام از این مراحل، برنامه ریزی جداگانه در نظر می گیریم. در قیف فروش شما به آگاهی کاملی از نیاز مندی ها میان محتوا و محصول آن می رسید.

در مرحله جذب شما از طریق محتوا خود در اینستا گرام، یوتیوب و… مشتری خود را به دست می آورید. در بخش جذب مخاطب محتوایی باید به سه مرحله توجه کنید و این مراحل عبارتند از:

  • ۱) توجه؛ که شامل آگاهی است که از طریق محتوا به دست می آید.
  • ۲) واکنش؛ که شامل اشتراک گذاری و نظر دادن می شود.
  • ۳) اشتراک نشانه؛ که بیان می دارد مخاطب تان، از شما محتوا بیش تری را طلب می کند.

در مرحله تحقیق، فهم لازم را در مشتری ایجاد می کنید تا به شما برای کشف و ایده محصول محتوایی که مورد استفاده مخاطب تان قرار می گیرد، کمک کند.

هر ۶ ماه یک بار آزمایش ها و آزمون هایی را انجام بدهید تا نظر مشتری های خود را بفهمید و درباره چگونگی تولید محصول تصمیم بگیرید. این آزمون ها را می توانید از طریق رسانه های اجتماعی انجام دهید.

در مرحله آخر هم با توجه به اطلاعاتی که کسب کردید، محصول  خود را تولید کرده، به فروش می رسانید و درآمد کسب می کنید.

اهداف قیف بازاریابی محتوایی

در قیف بازار یابی محتوا، ما ۴ هدف را دنبال می کنیم:

  • الف) فروش محصول موجود که یک هدف کوتاه مدت شناخته می شود.
  • ب) در هدف های برندینگ، ما هدف های کوتاه مدت را مورد نظر قرار می دهیم.
  • ج) در فرآیندهای کسب و کار، هدف میان مدت مد نظر است.
  • د) اما هدف بلند مدت ما، کسب درآمد و پول از طریق محتوا است.

 

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *