محتوا زرد
author avatar
محتوایار
۱۴۰۰/۱۰/۲۶

محتوا زرد دو کلمه ای است که اهالی رسانه و افرادی که تولید محتوا انجام می دهند بسیار شنیده اند. امروز می خواهیم به تعریف آن بپردازیم و اینکه اصلا به چه محتواهایی زرد گفته می شود. چه مدل متن هایی را زرد می نامند و هدف شان چیست.

محتوای زرد چیست؟

محتوا زرد چیست؟ محتوایی که استانداردهای کیفی در آن رعایت نشده باشد و با هدف جذب مخاطب بیشتر، برانگیختن هیجانات مخاطب، همچنین ترغیب به نقل محتوا و باز نشر آن طراحی و تولید می شوند. هدف از تولید محتوای زرد منفعت مالی از هیجان زدگی مخاطبان می باشد.

ابزارهای مورد استفاده برای محتواهای زرد

  • استفاده از عنوان های وسوسه انگیز و هیجانی؛ حتی اگر بیان کننده محتوای اصلی متن نباشد.
  • بحث ها و مطالب پر حاشیه و یا مطالبی که بار احساسی و عاطفی بالایی دارند.
  • استفاده از ایهام در عنوان و متن با این هدف که مخاطب پیام های دیگری را برداشت کند.
  • اهمیت به حاشیه ها در صورتی که اصل موضوع می تواند مهم تر باشد.
  • منتشر کردن مطالبی که از همان ابتدا می دانند قرار است آن را تکذیب کنند.
  • متکی بودن به منابع نامعتبر و بی توجهی به روش های حرفه ای اعتبار سنجی اخبار

انواع محتوای زرد

محتواهای زرد با توجه به نیاز مخاطب هچنین رسانه ها انواع مختلفی دارند. محتواهای بصری و محتواهای متنی می توانند در دسته محتواهای زرد قرار بگیرند.

معمولا در رسانه های چاپی مثل مطبوعات بیشتر از محتواهای زرد متنی استفاده می شوند. در این نوع محتوا تمرکز بر تیتر خبر می باشد و تصاویر مورد توجه کمتری قرار می گیرند و خواننده با خواندن تیتر مشتاق به مطالعه کل مطلب می شود، اما در شبکه های رسانه ای و خبر گزاری ها تمرکز بر روی محتواهای تصویری و ویدئویی می باشد.

اگر صفحه اینستاگرام تان را باز کنید، در قسمت اکسپلور حتما ویدئوهایی را خواهید دید که به موضوعات چالش برانگیز و حاشیه ای پرداخته اند و تیتر آن بر روی ویدئو با فونتی درشت و زرد رنگ نوشته شده است که معمولا این تیترها فریبنده می باشند. در برخی رسانه ها برای رسیدن به اهداف خود از انواع مختلفی از محتواهای زرد استفاده می کنند.

محتوا زرد یعنی چه

تیتر زرد در محتوا چگونه می باشد؟

مهم ترین بخش در محتوای زرد تیتر آن می باشد و مخاطب با تیتر تصمیم می گیرد که به خواندن مطلب ادامه دهد یا خیر. ساده ترین روش برای تولید محتوای زرد توجه به تیتری اغراق آمیز، مهیج و احساساتی می باشد. همچنین تیتر زرد معمولا مبهم می باشد و کمتر به فاش کردن اطلاعات و مطالب تمایل دارد.

نوشتن یک تیتر زرد جذاب، کوتاهی و استفاده از کلماتی که فهم آن برای مخاطب راحت باشد از ترفندهای رسانه زرد به شمار می رود.

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *