چرا باید یک وب سایت داشته باشیم؟
author avatar
محتوایار
۱۴۰۱/۰۶/۲۷

بهترین زمان برای طراحی و آغاز بازاریابی محصول اطلاعات، زمانی است که حتی شما شروع به تهیه و نوشته نکرده اید. شما به زمان نیاز دارید تا خواسته ها و نیازهای استفاده کننده های خود را بشناسید و بتوانید ارتباطی مستمر با آنها داشته باشید و طرفداران متعصبی در اطراف خود گرد آورید که برای آثار شما شور و هیجان به پا کنند.

حتی در زمان تهیه محصولات نیز به این فرایند جذب مخاطب ادامه دهید چرا که در این صورت زمانی که محصولات شما که همچون فرزند شما می باشد، متولد می شود، شما از قبل، از مخاطبینی مشتاق و علاقه مند برخوردار هستید.

اگر فرایند تهیه محصولات اطلاعاتی به اتمام رسیده باشد، چه؟

حتی اگر محصول شما آماده باشد، نیازی به نگرانی نیست. فقط برای اینکه فروش خوب را نیاز به تجربه زمان بیشتری می باشد.

بنابراین، بهتر است سال هایی که برای تهیه نگارش، ویرایش، و عرق ریختن برای آماده کردن این محصول صرف شده اند را فراموش کنید

و تنها به این فکر کنید که محصول شما، اثری ارزشمند است که ارزش معرفی را دارد.

گام بعدی ارائه ی اثرتان و به اشتراک گذاشتن آن با افراد دیگر است. به نکات کلیدی زیر توجه داشته باشید:

  • بر روی معرفی محصول و کشف اثرتان تمرکز داشته باشید. کار شما ارزشمند است، بنابراین لازم است کمک کنید تا مخاطبان آن را دریابند و از آن بهره ببرند.
  • مسئولیت بازاریابی و معرفی محصول خود را بر عهده بگیرید. حتی اگر هم قسمتی از کار بیرون سپاری شود، موفقیت شما وابسته به اقدامات اساسی خود شما است.
  • بازاریابی و معرفی محصول تنها بخشی از اساس کار شما است.
  • برای دستیابی به موفقیت بهتر، روش های معرفی شده که در زیر آورده شده اند را با هم ترکیب کنید.

۷ روش معرفی و بازاریابی محصول اطلاعاتی

در زیر به ۷ روش برای معرفی و بازاریابی محصول اطلاعاتی اشاره شده است.

باید توجه داشته باشید که امکان دارد تمام این روشها برای تمام تولید کننده ها کارایی نداشته باشند، بنابراین روش هایی را انتخاب کنید که برای کار شما معقول به نظر می رسند، بعلاوہ امکان دارد طی این فرایند، ایده های بهتر و جدیدتری نیز به ذهن خود شما خطور نماید.

محصول خود را همچون یک متخصص خبره معرفی و بازاریابی کنید.

ا. دلیل خود را توضیح دهید:

شما بایستی برند سازی شخصی انجام دهید و برند سازی کار بسیار زمان بر و در مدت زمان بسیار طولانی حاصل می گردد.

نویسنده رمان هری پاتر جی کی رولینگ زمانی که رمان خودش را نوشت با سعی و تلاش فراوان و مذاکره با یازده ناشر مختلف موفق به چاپ کتاب خودش نشد ولی وقتی بعد از چاپ کتابش و استقبال خوب از طرف خوانندگان و مردم روبرو گردید برند

سازی شکل گرفت و رسانه ها و مطبوعات برای استفاده از برند هری پاتر شروع به مصاحبه و گفتگو با ایشان نمودند تا بیشتر رسانه خودشان را مطرح کرده و همراه برند هری پاتر گردند.

پس می توان گفت که در برندسازی شخصی مردم به سمت شما می آیند و شما به عنوان صاحب اثر در ابتدا نیاز ندارید به سوی مردم بروید مثلا در دنیای هنر کیا رستمی اصغر فرهادی کار شایسته ای انجام دادند و مردم به سراغ آنها آمده و برند

شخصی آنها شکل گرفت.

و این مسئله در مورد دیگر نویسندگان و تولید کنندگان اطلاعات نیز صادق است.

مثال دیگر شرکت مدیر سبز با مدیریت ژان بقوسیان است ایشان محصول کارخانه داران اطلاعات را ارائه دادند و با استقبال دست اندرکاران و علاقمندان این حوزه روبرو شده و بعد از آن برند ژان بقوسیان شکل گرفت.

شرکت مدیر سبز با مدیریت ژان بقوسیان

شما بایستی فلسفه ی اصلی خود را مطرح نموده و به این فکر کنید چطور می خواهید شناخته شوید؟ چه چیزی باعث می شود که نسبت به دیگران متفاوت باشید؟ پیامی که احساس می کنید باید با جهان به اشتراک بگذارید چیست؟

در نتیجه برای برند سازی شخصی بایستی صبور بود.

۲. مقصد خود را تعیین کنید:

خیلی مهم است که سه هدف (تجاری، خانوادگی و شخصی خود را مکتوب بنویسید.شما بایستی بنویسید چرا موفق شدن برای شما اهیمت ویژه ای دارد.

شما بایستی همیشه جواب این سه سوال را بنویسید اکنون کجا هستم؟ به کجا میخواهم بروم؟ برای رسیدن به هدفم باید کارهایی انجام دهیم؟ اینکه بدانید مقصد نهایی شما کجا است، اولین گام به حساب می آید.

اهداف شما چیست؟ مخاطبان شما چه کسانی هستند؟ برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت شما چه هستند؟

٣. در مورد مخاطب های خودتان تحقیق کنید و آنها را بشناسید:

شناخت از خواننده و استفاده کنندگان از محصولات شما باید دقیق و کامل باشد. سن، جنسیت، درآمد، تحصیلات، علایق، نیازها، ارزش ها و اهداف آن ها چیست؟ چه کسی می تواند به شما کمک کند که به آن ها دسترسی داشته باشید؟

این یکی از الزامات معرفی و بازاریابی محصول اطلاعاتی است که اگر به درستی انجام شود مطمئنا ادامه ی فرایند را آسان تر خواهد کرد.

باید بدانید محصول شما مورد پسند چه کسانی است و با آن ها چه به صورت حضوری و یا اینترنتی در ارتباط باشید.

همه استفاده کنندگان یک علاقه مشترک دارند: آن ها می خواهند محصولاتی استفاده کنند که در حد امکان ساده و قابل فهم باشد. آن ها با اینکه دقت و ظرافت را ارج می نهند ولی اولین خواسته آن ها این است که نکته اصلی گزارش و روندی که

برای رسیدن به آن طی کرده اید، برایشان قابل فهم باشد.

از این رو، تصور اینکه خوانندگان به لطف راهنمایی شماست که در این مسافرت شرکت می کنند خالی از فایده نخواهد بود.

آن ها می خواهند با تکیه بر مقدمه شما قدم اول را درست بردارید و بدانند به کجا می روند و چرا شما ایشان را آنجا می برید، در این سفر به چه پرسشی پاسخ می دهید و کدام مشکل علمی یا عملی را برطرف می کنید.

۴. در مورد بازار و نوع و گروه محصول خود تحقیق کنید:

رقابت بازاری را بشناسید. واژه های مرتبط با کارتان را در اینترنت جستجو کنید و ببینید، به چه چیزهایی دست پیدا می کنید.

در مورد نویسنده های مورد علاقه تان که در گروه شما فعالیت دارند، مطالعه کنید و ببینید چه کارهایی را انجام می دهند و چه کارهایی را انجام نمی دهند. می توانید از راهکارهای آن ها بهره بگیرید.

یکی از بهترین راههای جستجو از طریق گوگل به این شکل است که ابتدا در جستجوی خود کلمه چگونه و بعد موضوع محصول خود را وارد کنید و مهمترین کلماتی که جستجو کنندگان در ارتباط محصول شما جستجو می کنند یافت شده و شما می

توانید در جریان موضوعات مطرح در مورد محصول خودتان اطلاعات کسب کنید.

۵. بودجه ی مورد نظر خود را تعیین کنید:

چقدر می خواهید برای بازاریابی و معرفی محصول خود هزینه کنید؟ تمام هزینه ها را در نظر داشته باشید.

بودجه بازاریابی؛ وجود برنامه مشخص در بازاریابی محصول شما هدف ایجاد می نماید، بودجه بازاریابی به شما کمک می نماید تا قدم های عملی برای دستیابی به این اهداف را درست بردارید.

حال چقدر باید برای بازاریابی هزینه کنید؟ و در کجا باید هزینه ها صورت پذیرد؟

چه مواردی در بودجه بندی بازاریابی وجود دارد؟

بودجه بازاریابی به طور عام هزینه های تبلیغات، ترفیعات و روابط عمومی را پوشش می دهد. میزان بودجه بازاریابی نسبت به اندازه کسب و کار، فروش سالانه و میزان رقابت متفاوت می باشد.

بسته به نوع صنعت و بازار، بودجه بازاریابی می تواند حداقل یک درصد از فروش تا حداکثر ۳۰ درصد متغیر باشد.

شرکت ها و مؤسسات جديد التأسيس ممکن است تا ۵۰ درصد از فروش برای برنامه های بازاریابی مقدماتی در سال اول فعالیت خودشان اختصاص دهند. مدیر یک کسب و کار کوچک ممکن است تلاش کند این هزینه را فقط برای رقابت با رقبای

مشخص خود صرف نماید.

عناوین بودجه بازاریابی شامل موارد ذیل می گردد

  1. طراحی و هزینه های چاپ برای تمام مواد چاپ، از قبیل تبلیغات، خبرنامه ها، روزنامه ها، مجلات، و منتشر شده در مطبوعات، هزینه های پست مستقیم
  2. چاپ و پخش تبلیغات
  3. روابط عمومی
  4. ایجاد وب سایت
  5. معرفی محصول
  6. هر روش خاص مورد نیاز دیگر

۶. برای فرایند بازاریابی خود یک طرح و برنامه خلق کنید:

این مرحله را نادیده نگیرید. قصد دارید چقدر زمان وقف پایه گذاری و معرفی محصول خود کنید؟

کدام روش های بازاریابی را در ابتدا دنبال می کنید؟ اهداف شما چیست و چگونه آن ها را ارزیابی می کنید؟

فرآیند بازاریابی شامل مراحلی است که یک بازاریاب باید آنها را به خوبی فرا بگیرد. برای این منظور قبل از انجام مراحل بازاریابی باید آموزش های کافی در خصوص شیوه های مذاکره را آموخته باشد.

بطور خلاصه فرآیند بازاریابی از شناسایی (شناخت محصول یا خدمات، محصولات و… و نیز شناخت بازار هدف شامل: مشتریان، رقبا و…)، شناساندن (معرفی محصول، معرفی خدمات و محصولات قابل عرضه به مشتریان و در نهایت کسب بالاترین

رضایتمندی از مشتری، را شامل می شود.

بنابراین پس از شناسایی کامل خود و مشتریان در بازار هدف باید مراحل بازاریابی را به شیوه زیر انجام دهیم:

الف. تعيين مشتری واجد شرایط

اولین مرحله فرآیند بازاریابی، مشتری یابی است و این به معنای تعیین مشتریان بالقوه واجد شرایط در بازارهای هدف ما می باشد. هر بازاریاب برای جذب یک مشتری می باید با مشتریان بالقوه زیادی تماس بگیرد.

باید بدانیم که فقط درصدی از مشتریان بالقوه، به مشتریان بالفعل تبدیل می شوند.

ب. ارتباط مقدماتی

قبل از تماس حضوری با یک مشتری بالقوه، حداکثر اطلاعات ممکن راجع به سازمان خریدار و خریداران ذینفع را به دست آوریم.

اطلاعات راجع به سازمان خریدار، شامل نیازهای سازمان و افراد دخیل در امر خرید است و اطلاعات راجع به خریداران شامل خصوصیات و سبک خرید آنها می باشد. بازایاب باید قبل از هرگونه تماس با مشتری، اهداف خود را دقیقا روشن سازد.

وظیفه بعدی تصمیم درباره شیوه تماس است.

تماس ممکن است به صورت ملاقات حضوری صورت گیرد یا با تلفن یا ارسال نامه یا ایمیل. تعيين وقت و مکان ملاقات بسیار مهم است، زیرا فراغت بسیاری از مشتریان در بعضی اوقات و مکان ها محدود است.

و بالاخره این که بازاریاب باید برای فروش به هر یک از مشتریان، خط مشی خاصی را در پیش بگیرد. باید بدانیم که پیش بینی نیازها و سوالاتی که مشتری ممکن است از ما در ذهن داشته باشد (فراهم کردن اقلام مورد نیاز برای مذاکره قبل از ورود

به مذاکرہ)، می تواند درصد جذب مشتری را در اولین مذاکره، افزایش دهد.

پ. ارتباط حضوری

بازاریاب در مرحله ارتباط و مراجعه حضوری باید به چگونگی ملاقات (محل، زمان، افراد حاضر در جلسه و…) و احوال پرسی اولیه (شروع مذاکرہ)، اهمیت زیادی بدهد، زیرا برخورد اولیه، شروع خوبی است برای ایجاد یک رابطه بلندمدت با مشتری.

در این مرحله، ظاهر بازاریابی جملات آغازین و نوع بیان مطالب، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ت. ارائه و معرفی خدمات و محصولات

مزايا، فواید و صرفه جویی های ناشی از استفاده از آن نیز برای خریدار شرح داده می شود. اگرچه بازاریاب به توضیح درباره ویژگی های کالا می پردازد، اما توجه اصلی او باید به مزایا و منافعی معطوف باشد که خرید کالا برای مشتری در بر دارد.

ث. بررسی انتقادات

مشتریان تقریبا همیشه در طول مدتی که محصول و خدمات معرفی می شود یا زمانی که آن را سفارش می دهند ایرادات و انتقاداتی درباره محصول مطرح می کنند.

مشکل مشتریان می تواند هم منطقی و هم روانی باشد و اغلب هم درباره مشکلات سخنی به میان نمی آید. بازاریاب در برخورد با این ایرادات باید رک و صریح باشد. او وظیفه دارد شنونده خوبی باشد.

بازایاب باید به طوری رفتار کند که خریدار احساس کند مسائل مطرح کرده را به خوبی شنیده ایم و با تکرار شکایت از زبان خودمان، مشتری میفهمد که پیامش بطور کامل دریافت شده است.

ج. دریافت سفارش

خرید در این مرحله بازاریاب باید تلاش کند تا سفارش خرید محصول را دریافت کند عدم تشخیص زمان مناسب برای کسب تأییدیه دریافت خرید و انعقاد قرارداد فروش از جمله مسائل و مشکلات بازاریابی است.

ارجاع و پیگیری مشتری

ح. ارجاع مشتری و پیگیری

قصد بازاریاب اطمینان از رضایت مشتری و تکرار خرید او و وفا دار کردن مشتری میباشد. بنابراین بلافاصله پس از دریافت سفارش خرید، جزئیات فروش در مورد زمان تحویل کالا، شرایط خرید و سایر موضوعات باید به واحد فروش ارجاع داده شود و از

فرایند فروش به مشتری توسط فروشنده اطمینان حاصل نماید.

مشتریان خاص باید در چند مرحله از خرید مورد حمایت و توجه بازاریاب باشند.

۷. وب سایت حرفه ای خودتان را خلق کنید:

بر روی وب سایت خودتان سرمایه گذاری کنید. در وب سایتی که ایجاد می کنید اطلاعاتی کلی در مورد خودتان بنویسید تا خواننده ها تا حدودی با شما آشنا شوند.

دلیل اهمیت داشتن وب سایت

شش دلیل را که در اینجا عنوان می کنیم در واقع از دلایل ابتدائی اهمیت وب سایت شما می باشد.

دلیل اول:

وجود وب سایت، اعتبار شما را افزایش می دهد. وب سایت تائیر قوی بر اعتماد مشتری های بالقوه دارد. یک طراحی حرفه ای، متن مناسب با توشتار خوب، اطلاعات مفید از محصولات و اطلاعات تماس مناسب باعث افزایش اعتماد مشتریان به شما می شود.

به مردم می فهماند که شما دارای دانش و به روز هستید. اگر شما در طراحی یک سایت با کیفیت و دارای اطلاعات مفید هزینه کنید، مردم حتما تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

دلیل دوم:

وب سایت باعث می شود شرکت یا مؤسسه شما در هر زمان و از هر مکان قابل دسترس باشد. تا آوریل سال ۲۰۰۲ میلادی، فقط در آمریکا، ۱۶۶ میلیون نفر از مردم روی خط بوده اند.

برخی از آنها در جستجوی محصولات و خدمات شما هستند. با داشتن یک سایت وب، شما شرکت خود را برای دنیایی از فرصتها برای دسترسی مردمی که غیر از سایت شما راهی دیگر برای رسیدن به شما ندارند آماده می کنید.

با کلیک ساده موس، هر کسی می تواند در ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانه روز به شرکت شما دسترسی داشته باشد.

دلیل سوم:

وجود وب سایت سهولت ارجاع مشتریان جدید به شرکت یا مؤسسه شما را فراهم می کند. برای بسیاری از تجارتها، یک منبع حیاتی برای یافتن مشتریان جدید، ارجاع سایرین است.

داشتن وب سایت این امکان را فراهم می کند که مردم به راحتی سایت شما را به دیگران ارجاع دهند. آدرس وب سایت راحت تر از شماره تلفن به خاطر می ماند به علاوه دادن راه های مختلف تماس با شما به مردم، امکان برقراری تماس را بیشتر

می کند.

دلیل چهارم:

وب سایت یک ابزار قوی فروش است. فروش محصولات از طریق یک فروشگاه اینترنتی یک راه بسیار عالی برای افزایش فروش است.

شما یک ویترین دائمی و سهل الوصول که هزینه آن خیلی کمتر از یک فروشگاه فیزیکی است دارید ضمن اینکه مردم بیشتری امکان دسترسی به آن را دارند.

وجود اطلاعات فروش موثر در وب سایت شما، امکان وادار شدن مردم به کلیک روی دکمه خرید را افزایش می دهد. هرچند که شما از طریق اینترنت نتوانید فروش انجام دهید، وب سایت شما یک سرمایه مهم است.

وب سایت شما یک شروع برای متقاعد کردن بازدید کنندگان به نیاز آنها به محصولات شما می باشد. شما آنها را برای خرید تحریک می کنید سپس از آنها دعوت می کنید که با شما تماس بگیرند.

دلیل پنجم:

وب سایت باعث افزایش ارزش تبلیغات شما می شود. اضافه کردن آدرس وب سایت در تبلیغات، کارت تجاری و امضاء شرکت، یک راه خوب برای جلب مشتری به شرکت یا مؤسسه شما است.

داشتن آدرس سایت به مردم کمک می کند که هر زمان که در مورد شما می شنوند و یا تبلیغات شما را می بینند، به پیام شما عکس العمل نشان دهند.

مراجعه به وب سایت شما راحت تر از نوشتن نامه یا رفتن به مغازه یا حتی تلفن زدن به شما است.

مردم اطلاعات شما را به راحتی دریافت می کنند و نیازی نیست برای دیدن آقای فروشنده صبور بوده و همچنین بازدید از وب سایت خیلی راحت است چون هیچ مغذوریتی وجود ندارد و بازدید کنندگان تحت فشار نیستند.

دلیل ششم:

وب سایت به شما کمک می کند با مشتریان بالقوه در ارتباط باشید. مردم زیادی وجود دارند که به آنچه شما ارائه می کنید علاقمند هستند ولی ممکن است هم اکنون برای خرید آمادگی نداشته باشند.

شما باید با آنها در ارتباط باشید تا زمانی که آنها برای خرید آمادگی بافنتد، با خبر شوید. وب سایت یک روش عالی برای تسهیل این فرایند است. شما می توانید از طریق وب سایت خود آدرس تماس مشتریان بالقوه را جمع آوری کنید.

سپس می توانید به تناوب، نامه یا خبرنامه برایشان ارسال کنید. در ارتباط ماندن با مردم به تازه ماندن شرکت یا مؤسسه شما در اذهان کمک می کند.

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *