خلاصه کتاب خرده عادت ها
author avatar
ثنا شاه محمدی
۱۴۰۳/۰۲/۱۶

خلاصه کتاب خرده عادت ها یکی از آثار جیمز کلیر است در سایت محتوایار در اختیار شما قرار گرفته است. نویسنده محتوای درون کتاب را در اختیار مخاطبان قرار داده و راهی ساده برای ایجاد عادت های خوب و از بین بردن عادت های بد به شمار می رود.

نام دیگر این کتاب عادت های اتمی نیز شناخته می شود، که بر روی تمامی عادت های ما تاثیرگذار است. روش انتخابی نویسنده در کتاب هایش، تمرکز بر ایجاد عادت های مثبت است. به طور کلی نویسنده تمرکزی بر عادت های منفی نداشته و انتظاری برای از بین بردن عادت های بد به شکل ناگهانی ندارد.

اگر بخواهیم درباره این کتاب بگوییم، سیستم آن شباهت زیادی به کتاب اثر مرکب یا کتاب برتری خفیف دارد. در واقع تمرکز این کتاب بر روی گام های کوچک است، که در زمان کوتاه ممکن است بی اهمیت باشد، اما در درازمدت بسیار تاثیرگذار بوده و تغییرات بزرگی ایجاد می کند.

نویسنده این کتاب برخلاف سایر نویسنده ها که با هدف کمک کردن به مخاطبان تلاش می کنند، در ابتدا از خود شروع می کند. او به خوانندگان نشان می دهد که چطور سال ها در زندگی خود عادت های مثبت ایجاد کرده است و در نهایت با انجام این عادت ها به موفقیت های بزرگی دست یافته است.

این نویسنده داستان زندگی خود را از کودکی آغاز کرده است. درست زمانی که بر اثر ضربه شدید چوب بیسبال دچار آسیب می شود و پس از آن روزهای سختی را سپری می کند. او پس از این دوران درباره بازگشت مجدد به سمت ورزش بیسبال سخن می گوید. جیمز در نهایت با انجام عادت های مثبت به بدنی سالم و وزنی ایده آل باز می گردد.

خلاصه ای از کتاب خرده عادت ها

نویسنده در ابتدای کتاب قصد جواب دادن به این سوال که چرا تغییرات کوچک به تغییرات بزرگ منجر می شود را دارد.

تمام حرف جیمز کلیر در این کتاب این است، که نباید از عادت های کوچک و بی اهمیت زندگی غافل شد. البته هدف نویسنده انجام این عادت های کوچک در درازمدت است، که ممکن است همین موضوع سخت ترین قسمت داستان جیمز شناخته شود. انجام کوچکترین کارها طی سال های طولانی کار هر کسی نیست.

بسیاری از افراد به دنبال کارهایی هستند که بتوانند به سرعت شاهد نتایج مثبت آن باشند، اما در این کتاب باید به حرف های نویسنده توجه کرد و بینشی بلندمدت داشت.
سیستم به کار رفته در کتاب خرده عادت ها از چهار مرحله تشکیل شده است.

برای تثبیت یک عادت در زندگی باید از چهار قانون گفته شده در این کتاب پیروی کرد. این چهار قانون شامل: واضحش کن، جذابش کن، ساده اش کن، لذت بخشش کن می شود.
اصلی ترین موضوعات کتاب خرده عادت ها در ۲۰ فصل نوشته شده است.

به طور کلی این کتاب خوب و قابل تاملی است، اما مانند هر کتاب دیگری ایرادهای خاص خود را دارد. این کتاب برای افرادی که به دنبال ایجاد تغییراتی در زندگی هستند، بسیار مفید است؛ اما برای افرادی که در شرایط بدی قرار ندارند و فقط قصد بهبود اوضاع را دارند، ممکن است طولانی و خسته کننده باشد، پس بهتر است ابتدا شرایط خود را بررسی کنید و فراموش نکنید در کتاب های موفقیت این شما هستید که باید تمامی هزینه ها را بپذیرید.

جملاتی از کتاب خرده عادت ها

عادت ها شباهت زیادی به اتم های زندگی دارند. هر یک واحدی ضروری بوده که در رسیدن به یک موفقیت کلی تاثیرگذار است. ممکن است این واحدها در ابتدا بی اهمیت باشند، اما زمانی که در کنار یکدیگر قرار می گیرند، به موفقیت بزرگی دست می یابند، که در برابر تلاش های اولیه بزرگ و بزرگتر خواهد بود. درواقع خرده عادت ها به اقدام ها و جریان های منظمی می گویند که علاوه بر کوچک و ساده بودن، منبعی از یک قدرت به یادماندنی و جزئی از یک نظام رشد پربازده هستند.

در اغلب اوقات منتظر پیشرفت خطی هستیم و امیدواریم به سرعت پیشرفت بزرگی حاصل شود. گاهی اوقات تلاش ها بی نتیجه خواهد بود و پس از گذشت ماه ها یا سال ها می توانید ارزش واقعی تلاش های گذشته خود را به دست آورید. زمانی که نتیجه تلاش افراد پس از چندین ماه بی ثمر باشد، موجب بروز ناامیدی در بسیاری از افراد می شود. البته بهتر است بدانید این تلاش ها بی نتیجه نبوده و زمان بیشتری نیاز است تا به ارزش واقعی آن ها برسید.

هیچوقت اولین اشتباه ها شما را نابود نخواهند کرد؛ بلکه اشتباهات مکرر دنبال آن، مسئله نابود کننده محسوب می شود.

اهمیت داشتن عادت ها به این دلیل نیست، که موجب نتیجه بهتر می شوند؛ بلکه به این دلیل که می توانند عقایدتان را نسبت به خود تغییر دهند، حائز اهمیت هستند.
یکی از بهترین روش ها برای ایجاد عادت های مثبت، پیوستن به گروهی است که رفتار مطلوب و دلخواه شما، جز رفتارهای عادی محسوب می شود. در واقع دستیابی به عادت های جدید زمانی امکان پذیر خواهد بود که شاهد انجام روزانه آن توسط دیگران باشید.

ایجاد عادت های جدید در محیط جدید ساده تر خواهد بود؛ زیرا فرد ناچار به مبارزه با نشانه های قدیمی نیست.

برای دستیابی به موفقیت به صبر زیادی نیاز است.

تنها روش اصلاح عادت های بد این است که تصورات خود را نسبت به آن ها تغییر دهید.

این کتاب برای چه افرادی مناسب است

مطالعه این کتاب به افراد زیر پیشنهاد می شود:

  • اگر می خواهید عادت های بد زندگی را به نسخه مثبت تبدیل کنید.
  • در صورتی که نمی دانید چگونه عادت های خوب بسازید.
  • اگر تصور می کنید عادت های کوچک تغییری در زندگی ایجاد نمی کنند.

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *