بهترین کتاب های فلسفی برای طرفداران دنیای سوفی
author avatar
ثنا شاه محمدی
۱۴۰۳/۰۲/۱۸

طی دو قرن گذشته فلاسفه از زبانی سخت و پیچیده برای انتقال مفاهیم فلسفی استفاده کرده اند. همین موضوع موجب شده است تا در قرن بیستم فلسفه معنایی تخصصی و دانشگاهی پیدا کرده است، اما بهتر است بدانید که فلسفه تنها یک رشته دانشگاهی نیست. بسیاری از باورها و تصمیمات ما بدون آن که متوجه شویم تحت تاثیر فلسفه قرار می گیرد.
فیلسوف ها تلاش کرده اند تا بین زبان ساده و انتقال مفاهیم، تناسبی به شکل صحیح ایجاد کنند. انجام این کار بسیار ظریف بوده و به دقت ویژه ای نیاز دارد، اما به هر حال باید خواندن فلسفه را از جایی آغاز کرد.

تاثیرات فلسفه در زندگی افراد

فلسفه تاثیر بسیار زیادی در زندگی افراد دارد. مطمئنا درباره استفاده از حیوانات برای آزمایش لوازم آرایشی و دارویی چیزی شنیده اید. بحث درباره این موضوع به فلسفه اخلاق باز می گردد.
دید افراد نسبت به موضوع ازدواج، نهاد خانواده، فرزندآوری دارای ماهیتی فلسفی است. البته در نظر داشته باشید که فلسفه تاثیراتی بیشتر از روابط بین فردی و باورهای شخصی افراد دارد.
فلسفه تاثیر زیادی بر روی اقتصاد، سیاست، فرهنگ، مناسبات اجتماعی و دین دارد.

در ادامه قصد داریم به معرفی بهترین کتاب های فلسفی برای شروع بپردازیم. کتاب هایی که در این یادداشت به معرفی آن ها می پردازیم تا حدودی از ابهت فلسفه می کاهد. برای درک این کتاب ها به پیش دانشی نیاز نیست و درک آن ها به راحتی امکان پذیر است.

کتاب دنیای سوفی را بشناسیم

کتاب دنیای سوفی توسط یک نویسنده نروژی به نام یوستین گردر نوشته شده است. این رمان با هدف آموزش فلسفی به نوجوانان نوشته شده است. البته توجه بسیاری از بزرگسالان را به خود جلب کرده است.
مطمئنا نمی توان با مطالعه یک کتاب، فلسفه را به صورت کامل یاد گرفت، اما این کتاب می تواند شروع خوبی برای شناخت و درک فلسفه باشد. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ به زبان نروژی نوشته شد و از آن زمان تا به امروز به ۵۰ زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
نویسنده این کتاب در رشته فلسفه و الهیات تحصیل کرده است. او به مدت ۱۰ سال در مدارس نروژ، به تدریس درس تاریخ عقاید پرداخته است. معمولا گردر سعی بر این داشت تا مفاهیم فلسفی را به دانش آموزان بیاموزد.
نتیجه تمامی تلاش های او کتاب دنیای سوفی بود، که با پیش از ۴۰ میلیون نسخه به فروش رسیده است.

بهترین کتاب های فلسفی برای نوجوانان

در قسمت زیر به معرفی کتاب هایی می پردازیم، که در درک فلسفه تاثیر زیادی دارد.

کتاب وزن چیزها

تفکر درباره زندگی به دلایل مختلفی صورت می گیرد. معمولا افراد در روزهای خاص مانند: تولد، زندگی خود را مورد بررسی قرار می دهند. تفکر درباره ماهیت و موضوعات فلسفه کاری فلسفی شناخته می شود، اما در بسیاری از مواقع به جای آن که به سراغ فلسفه بروید به روانشناسی و نوشته های دینی مراجعه می کنید.
کتاب وزن چیزها توسط جین کازز نوشته شده است، که در آن گفته می شود هر چیزی در زندگی چه وزنی داشته و چه چیزهایی موجب ایجاد حس شادی و خوشحالی می شوند.
فصل پنجم این کتاب درباره ضرورت های یک زندگی خوب سخن می گوید. این کتاب توسط عباس مخبر و نشر بان ترجمه شده است.

کتاب فلسفه ای برای زندگی

این کتاب مختص افرادی نوشته شده است که در جستجوی فلسفه ای برای زندگی هستند. کتاب فلسفه ای برای زندگی درباره اهداف اصلی زندگی انسان ها سخن می گوید. این کتاب از چهار بخش مهم تشکیل شده است.
بخش اول به تاریخ فلسفه و پیدایش مکتب رواقی گری که این کتاب بر روی آن تمرکز دارد، می پردازد. در قسمت دوم راهکارهای روانشناختی رواقی نامگذاری شده است و نویسنده درباره مفاهیمی مانند تقدیرگرایی، پرهیز از لذت و مراقبه و تامل سخن می گوید.
بخش سوم کتاب بزرگ ترین بخش کتاب فلسفه ای برای زندگی شناخته می شود، که به توصیه های مکتب رواقی برای داشتن یک زندگی بدون رنج می پردازد.
نویسنده در بخش انتهایی کتاب درباره افول رواقی گری در دنیای مدرن سخن می گوید و پس از آن به اصول بازنگری شده این مکتب اشاره می کند.
تالیف این کتاب توسط ویلیام آروین و ترجمه آن توسط محمود مقدسی انجام شده است که می توانید ترجمه آن را از نشر گمان بخوانید.

کتاب درس گفتارهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ

این کتاب از اولین آثار فیلسوف لهستانی به نام لشک کولاکوفسکی است، که به زبان فارسی ترجمه شده است. نویسنده در این کتاب با بیانی ساده و مفهومی درباره موضوعات مختلفی همچون: فلسفه سیاسی، عشق و دین سخن می گوید.
این نویسنده برنامه ای در تلویزیون لهستان اجرا کرده است و این کتاب نسخه ای از سخنان پیاده سازی شده او به شمار می رود. او بارها به عنوان یک اندیشمند نظرات سیاسی خود را تغییر داده است.
کولاکوفسکی دو دهه از زندگی خود را در غرب گذراند و همین موضوع موجب شد تا دیدگاهی لیبرال پیدا کند. او پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به کشورش بازگشت.
کتاب درس گفتارهایی کوچک در باب مقولاتی بزرگ دیدگاه های این فیلسوف درباره موضوعاتی است که در زندگی افراد تاثیر می گذارد. ترجمه این کتاب توسط روشن وزیری صورت گرفته است.

کتاب زندگی خوب

کتاب زندگی خوب از آثار مارک ورنون است. این نویسنده در سال ۱۹۶۶ در انگلستان متولد شده است و تحصیلات خود را در رشته الهیات و فیزیک به اتمام رسانده است. او دارای مدرک دکترای فلسفه نیز است. ورنون کتاب های زیادی در زمینه فلسفه و الهیات نوشته است. بسیاری از مقاله های این نویسنده در روزنامه های انگلیسی به چاپ رسیده است.
کتاب زندگی خوب از بهترین آثار او شناخته می شود که در ۳۰ گام نوشته شده است.

با رعایت این ۳۰ گام می توانید تجربه زندگی بهتری داشته باشید. در این کتاب به این موضوع اشاره دارد که زندگی خوب یک زندگی بدون مشکل نیست. این کتاب به معرفی فضائلی می پردازد، که می توانید به کمک آن زندگی بهتری داشته باشید.
در این کتاب فضیلت ها به پنج دسته معنوی، مصیبت بار، اجتماعی، عملگرایانه و فردی تقسیم می شوند. ترجمه این کتاب توسط پژمان طهرانیان صورت گرفته است.

کتاب فلسفه ملال

یکی از مهم ترین حس های دنیای مدرن، ملال محسوب می شود. بهتر است بدانید که در زمان گذشته افراد کمتری دچار این حس می شدند، اما تغییرات ایجاد شده تکنولوژیک و اجتماعی موجب شده است، که این حس بیشتر تجربه شود. این کتاب توسط لارس اسوندسن نوشته شده است.
معمولا افراد سعی می کنند تا به کمک روانشناسی به مسئله ملال بپردازند و آن را برطرف کنند، اما برای این حس و تجربه انسانی فلسفه نیز اهمیت دارد. این یک کتاب چهار فصلی شناخته می شود که به بررسی مسئله ملال می پردازد. کتاب فلسفه ملال نوشته افشین خاکبار بوده و توسط شعر نو منتشر شده است.

کتاب ۴۲ اندیشه ناب

از دیگر آثار مارک ورنون می توان به کتاب ۴۲ اندیشه ناب اشاره کرد. در این کتاب ۴۲ جمله عمیق از اندیشمندان مختلف جمع آوری شده است، که هر فصل به شرح و توضیح هر یک از آن ها می پردازد. این کتاب انتخاب خوبی برای شروع مطالعه فلسفه به شمار می رود؛ زیرا افراد را با نظرات و افکار برخی از فیلسوف ها آشنا می کند.

این اثر ساده، روان و خواندنی است، که بینشی جدید درباره جهان و زندگی در اختیار افراد قرار می دهد. ترجمه آن توسط پژمان طهرانیان صورت گرفته و به وسیله نشر نو منتشر شده است.

کتاب خودآموز فلسفه

این کتاب برای آشنایی با تاریخ فلسفه غرب، انتخاب فوق العاده ای است. در این کتاب نویسنده قصد دارد با زبان و بیانی ساده به معرفی اندیشمندان مهم غربی بپردازد. این کتاب برای دانشجویان و افرادی که به مطالعه فلسفه علاقه دارند، مناسب است.
کتاب خودآموز فلسفه در ۷ فصل توسط مل تامپسون نوشته شده است و ترجمه آن توسط بهروز حسنی انجام شده است.

کتاب فقط استدلال

این کتاب در سال ۲۰۱۱ به چاپ رسیده است و نویسندگان آن که مایکل بروس و استیون باربن هستند که صد استدلال مهم و تاثیرگذار در فلسفه غرب را جمع آوری کرده و درباره آن ها توضیح داده اند. کتاب فقط استدلال از شش بخش تقسیم شده است.
سر فصل های این کتاب شامل: فلسفه دین، متافیزیک، معرفت شناسی، فلسفه اخلاق، فلسفه ذهن، فلسفه علم و زبان می شود. ترجمه آن را میثم محمد امینی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی انجام داده است.

کتاب فلسفه علم

نویسنده کتاب فلسفه علم جیمز لیدیمن است، که به آغاز مباحث اساسی و بنیادین فلسفه علم به صورت گام به گام و آهسته ذهن خواننده را به سمت پرسش های عمیقی درباره ماهیت علم می کشاند.
این نویسنده استاد دانشگاه بریستول انگلیس است.
او کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه یورک گرفت و کارشناسی ارشد خود را در رشته تاریخ و فلسفه علم و ریاضیات از کینگز کالج لندن دریافت کرده است. او در مقطع دکتری در رشته فلسفه از دانشگاه لیدز فارغ التحصیل شد. کتاب های زیادی در زمینه علم فلسفه توسط این نویسنده منتشر شده است.
مطالعه این کتاب به علاقمندان علم فلسفه پیشنهاد می شود، که زبانی ساده و قابل فهم دارد، که به صورت خلاصه نوشته شده است.
ترجمه این کتاب توسط حسین کرمی و انتشارات حکمت انجام شده است.

کتاب درباره معنی زندگی

این کتاب نوشته ویل دورانت تاریخ نگار و نویسنده معروف است. این کتاب به سوالاتی درباره ماهیت زندگی انسان ها پاسخ می دهد.
مطالعه این کتاب به تمامی دوستداران فلسفه پیشنهاد می شود. کتاب درباره معنی زندگی ذهنیت بسیاری از بزرگان اندیشه، سیاست و ادبیات را نسبت به مسائل مهم زندگی آشنا می کند. این کتاب خواندنی و سرشار از نکاتی ظریف است.
این نویسنده از مهم ترین شخصیت های قرن بیستم محسوب می شود. ویل دورانت را با کتاب یازده جلدی تاریخ تمدن می شناسند، اما در واقع تحصیلات او در زمینه فلسفه است. ترجمه این کتاب توسط شهاب الدین عباسی و انتشارت پارسه صورت گرفته است.

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *