بهترین کتاب های اقتصادی برای شروع
author avatar
ثنا شاه محمدی
۱۴۰۲/۰۹/۲۵

مطمئنا تمامی افراد در طول روز با اخبار اقتصادی زیادی درباره تورم، رکود، افزایش پایه پولی یا تغییر نرخ ارز رو به رو می شوند. در کشور ما اقتصاد اهمیت بالایی دارد. همین موضوع موجب شده است تا مطالعه یک کتاب اقتصادی مفید ضرورت داشته باشد.
بالا بردن دانش و شم اقتصادی برای افراد یک ضرورت است؛ زیرا در بخش هایی مانند: قانون، خانواده، آموزش، بهداشت و … کاربرد دارد.
در این مقاله قصد داریم به معرفی بهترین کتاب های اقتصادی بپردازیم که به بهبود ذهنیت افراد درباره اقتصاد کمک می کند. مطالعه این کتاب ها به شناخت بیشتر افراد با اندیشه های مختلف اقتصادی تاثیرگذار است.

بهترین کتاب های اقتصادی کدامند؟

بهترین و پرفروش ترین کتاب های اقتصادی که با مطالعه آن می توان به علت شکل گیری تورم، رکود و بیکاری پی برد، شامل موارد زیر است:

کتاب اقتصاد در یک درس

کتاب اقتصاد در یک درس، توسط هنری هازلیت اقتصاددان، روزنامه نگار و نویسنده آمریکایی نوشته شده است. او در این کتاب با زبانی ساده و لحنی صریح به دخالت دولت در اقتصاد معترض می شود و نسبت به پیامدهای آن هشدار می دهد.
البته مثال های او به اقتصاد ایالات متحده آمریکا مرتبط است، اما سیاست های به کار گرفته شده توسط سایر دولت ها موجب شده است، تا خوانندگان ارتباط بهتری با نویسنده برقرار کنند؛ به طوری که این کتاب برای امروز ما نوشته شده است. یکی از مهم ترین کتاب های قرن بیستم، کتاب اقتصاد در یک درس شناخته می شود.

کتاب کج رفتاری

شاخه ای از اقتصاد، که به آن اقتصاد رفتاری می گویند، در دهه های اخیر بسیار پرطرفدار شده است. تعداد زیادی از دریافت کنندگان نوبل اقتصاد، به اقتصاددانان رفتاری تعلق دارند. اقتصاد رفتاری حوزه ای دلچسب و نوظهور شناخته می شود؛ که تلفیقی از اقتصاد متعارف و روانشناسی است. کتاب کج رفتاری توسط ریچارد تیلر نوشته شده است، که در آن به شکل گیری پایه های اقتصاد رفتاری اشاره شده است.
نویسنده در این کتاب تلاش می کند تا علم اقتصاد را از فضا به زمین بیاورد. ریچارد در این کتاب با نثری جادویی و روایتی داستانی از تقلاهای خود نسبت به طرز تفکر ما نسبت به خودمان سخن می گوید. مطالعه این کتاب به اهالی کسب و کار پیشنهاد می شود.

کتاب خصوصی سازی پول

درحال حاضر بسیاری از نشریات اقتصادی درباره بیت کوین و ارزهای دیجیتالی می نویسند. درواقع پول هایی که بانک های مرکزی و دولت ها در به وجود آمدنشان نقشی ندارند، در میان ده ها میلیون نفر در سر تا سر دنیا معامله می شوند.
اقتصاددان اتریشی به نام فریدریش فون هایک، سال ها پیش درباره پول خصوصی دست به قلم برده است و کتاب خصوصی سازی پول را نوشته است. او یکی از مشکلات اساسی در اقتصادها را انحصار دولت ها و بانک های مرکزی در چاپ پول می داند.
او در این کتاب به تاریخ شکل گیری پول از آغاز متمدن شدن انسان ها تا زمان معاصر اشاره می کند و سپس به دلایل خود برای کاهش نقش بانک های مرکزی در تولید و انتشار پول می پردازد. البته این نویسنده نتوانست شاهد تحقق برخی از پیش بینی های خود در زمینه ارزهای دیجیتال باشد.

کتاب اقتصاد به روایت دیگر

کتاب اقتصاد به روایت دیگر توسط موسی غنی نژاد نوشته شده است، که به تحولات فکری فراوان در علم اقتصاد پرداخته است. در کتاب اقتصاد به روایت دیگر به نظرات و افکار ۱۹ اندیشمند تاثیرگذار علم اقتصاد از قرن ۱۳ تا قرن بیستم میلادی اشاره می شود. در این کتاب علاوه بر اشاره به اندیشه های اقتصادی برخی از مشاهیر، نام متفکران دیگری نیز آمده است، که با وجود اهمیت اندیشه خود زیاد شناخته نشده اند.
این کتاب از مجموعه مقالاتی است که از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷ در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شده است و نثری ساده و روان دارد. علاوه بر این برای درک مطالب اقتصاد به روایت دیگر، به پیش زمینه اقتصادی خاصی نیاز نیست.

کتاب مبانی اقتصاد

کتاب مبانی اقتصاد توسط دکتر مسعود نیلی نوشته شده است، که در آن به ماهیت، اجرا و تقسیم بندی های اقتصاد اشاره می شود. تالیف کتاب مبانی اقتصاد ۸ سال زمان برد. این کتاب ۱۸ فصل دارد، که ۵ فصل اول در حوزه اقتصاد خرد بوده و ۱۳ فصل بعدی به مباحث اقتصاد کلان می پردازد.

به طور کلی در این کتاب به مبانی رفتار مصرف کننده و تولید کننده در بازار محصول، رفتار دولت، تولید، قیمت، مصرف، پس انداز، سرمایه گذاری، مدل کلاسیک و نئوکلاسیک و مفاهیم و تعاریف دیگر در اقتصاد اشاره شده است.

کتاب اقتصاد برای همه

کتاب اقتصاد برای همه نوشته علی سرزعیم است، که به صورت ساده و روان به مفاهیم اقتصاد کلان می پردازد. این کتاب ۱۰ فصل دارد، که پس از مطالعه آن دید مطلوبی نسبت به سیاست های ارزی، پولی، مهار تورم و سیاست های تجاری پیدا می کنید.

در کتاب اقتصاد برای همه، فرمول های اقتصادی پیچیده ای وجود ندارد و برای توضیح مفاهیم آن از مثال های موجود در زندگی روزمره استفاده می کند. با مطالعه این کتاب پی می برید که چگونه بسیاری از کارها در نگاه اول بی اهمیت به علم اقتصاد به نظر می رسند.

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *