دلایل ضرورت وجود رسانه های اجتماعی,یکپارچه سازی رسانه های اجتماعی در تولید محتوا
author avatar
محتوایار
۱۴۰۱/۰۷/۱۴

هدف رسانه های اجتماعی بهره کشی از فناوری نیست، بلکه خدمت به جامعه است. “سایمون مین وارینگ”

شاید برای مدتی به نظر می رسید رسانه های اجتماعی و تولید محتوا دو عنصر جدایی ناپذیرند، اما در واقع با یکدیگر متفاوت اند. هم پوشانیهایی بین شان وجود دارد، ولی ساده ترین راه برای درک رابطه شان این است که بدانید برای پیش بردن رسانه های اجتماعی، به محتوا نیاز است.

مطالب این مقاله برگرفته از کتاب کارخانه محتوا به نویسندگی جو پولیتزی است.

کتاب کارخانه محتوا

دلایل ضرورت وجود رسانه های اجتماعی

رسانه های اجتماعی در طول دو فرایند کلیدی بازاریابی محتوا بسیار ضروری اند:

  • گوش دادن به مخاطبان تان تا بدانید به چه چیزی اهمیت می دهند و بتوانید محتوایی ایجاد کنید که از نظر آنها جذاب و مرتبط باشد.
  • توزیع محتوا (از کسب و کارتان و همچنین از دیگران؛ برای مثال در رسانه های اجتماعی).

خلاصه اینکه نمی توانید یکی از آنها را بدون دیگری داشته باشید.

اگر می خواهید تلاش های جدی تری در زمینه رسانه های اجتماعی خود داشته باشید، بهترین کار این است که کوچک شروع کنید.

رسانه های برتر اجتماعی را در نظر داشته باشید (توئیتر، لینکدین، فیس بوک و یوتیوب) و ببینید بیشترین تراکم مخاطبان هدفتان در کدام رسانه است.

نکات مهم در انتخاب رسانه های اجتماعی

تمرکز

رسانه هایی را انتخاب کنید که می توانید در آنها اجتماع اصیل خودتان را ایجاد کنید و با آنها تعامل داشته باشید و تمرکزتان را روی این افراد بگذارید.

فعالیتهای افراد حاضر در این فضا را بررسی کنید تا ببینید مخاطبان به چه چیزهایی پاسخ میدهند و به چه مواردی علاقه مندند و منظورم از افراد حاضر در این فضا رقبای شما نیست، بلکه هر کسی است که توجه مخاطبتان را از محتوای رسانه

اجتماعی شما پرت و به خودش جلب می کند (برای مثال گروه افراد تأثیرگذارتان).

از خودتان بپرسید چطور می توانید بیش از بقیه تأمین کنندگان محتوا مفید یا سرگرم کننده باشید.

آزمایش

منطقی است که رسانه های اصلی و مورد تمرکزتان را انتخاب کنید، اما این فضا به سرعت در حال تغییر است و باید تلاش های محتوایی رسانه اجتماعی تان را تازه و به روز نگه دارید.

آن طور که مسئول ارشد بازاریابی ایربیان بی، جاناتان میلونهال، در رویداد جهانی بازاریابی محتوایی ۲۰۱۳ به ما گفت: «اگر فضایی برای شکست در اختیار ندارید، هیچ راهی برای رشد ندارید».

منطقی نیست که فقط به دلیل مد شدن رسانه ای خاص با حضور رقبای تان در آن سراغ یک رسانه بروید. اما نگذارید ترس از شکست جلوی تان را برای امتحان کردن چیز جدیدی بگیرد. به هنگام تصمیم گیری، این پیشنهادها را در نظر داشته باشید:

  • بدون اینکه برنامه ای برای شبکه اجتماعی تان داشته باشید عضو آن نشوید.
  • رسانه هایی را که می خواهید آزمایش کنید اولویت بندی کنید و مدت زمان مشخصی را برای آزمایش کردن آنها کنار بگذارید، ببینید که چه چیزی جواب می دهد و از چیزهایی که جواب نمی دهند درس بگیرید.ممکن است چیز جدیدی درباره مخاطبان تان کشف کنید یا شاید بفهمید این رسانه برای کسب و کارتان در اولویت قرار ندارد.

سفارشی سازی

آسان ترین راه برای از دست دادن اعضای اجتماع تان این است که یک پیام را در تمام رسانه هایتان به اشتراک بگذارید.

در عوض، دنبال این باشید که چه نوع محتوایی توجه اعضای اجتماع تان را به شیوه ای جلب می کند که برای آنها سودمند است.

از پیش برنامه ریزی کنید تا مطمئن شوید که به چند شیوه در حال استفاده از دارایی های محتواییتان هستید و در عین حال، آنها را به طرزی متفاوت در رسانه های مختلف ارائه دهید.

سفارشی سازی

رسانه های اجتماعی که باید در نظر داشته باشید

در ادامه، پیشنهادهایی درباره منابع موردنیازتان برای هر کدام از رسانه های اجتماعی اصلیتان ذکر می کنم. به یاد داشته باشید که باید از رسانه اجتماعی برای ایجاد مخاطب استفاده کنید، اما دسترسی مستقیمی به این مخاطبان ندارید.

در قلمروی یک رسانه دیگر نظیر فیس بوک یا یوتیوب قرار دارید، باید از رسانه ی اجتماعی برای ارجاع افراد به پیشنهادهای محتوایی تان استفاده کنید تا در نهایت مشترکان ایمیلی خود را افزایش دهید.

۱- فیس بوک (Facebook)

طبق گزارش مرکز تحقیقاتی پیو، ۷۱درصد کاربران بزرگسال اینترنت و ۵۸ درصد از کل کاربران اینترنت در فیس بوک حضور دارند. این آمار نشان دهنده اهمیت فیس بوک است.

به احتمال زیاد حداقل بخشی از مخاطبانتان در حال استفاده از فیس بوک اند.

همان طور که در فصل چهاردهم اشاره کردیم، فیس بوک همواره الگوریتم خود را تغییر می دهد تا جالب ترین و جذاب ترین محتواها را به کاربران خود نمایش دهد.

چنین چیزی به این معنی است که ترویج صرف در فیس بوک جواب نخواهد داد بریت کلونتر، استراتژیست محتوای دیجیتالی در Distilled این دو کار را برای فیس بوک پیشنهاد می کند:

facebook

دسترسی انحصاری دهید:

یکی از بهترین راهها برای درگیر کردن مستمر طرفداران تان و ایجاد «لایک»های جدید این است که دسترسی انحصاری ایجاد کنید، البته به این شرط که چیزی که دسترسی به آن را مهیا می کنید غنی و پرمعنی باشد.

PepsiExclusive# (انحصاری پپسی) این کار را با رویدادها انجام می دهد، اما می توانید دسترسی انحصاری به تخفیف ها یا حتی مطالب سرگرم کننده و مفید را در اختیار کاربران قرار دهید.

برای مثال، می توانید راهنمای جامعی درباره فرایند یا رویه ای خاص و موردعلاقه مخاطبانتان بنویسید، این محتوا را در یک خرده سایت میزبانی کنید و کد دسترسی آن را به طرفداران تان ارائه دهید.

مخاطبان به این شیوه از بازگشت به صفحه تان و محتوای انحصاری و رایگانی که دریافت می کنند پاداش می گیرند.

از هشتگ ها به خوبی استفاده کنید:

هنگام استفاده از رسانه های اجتماعی هشتگ ها می توانند مفید باشند، این هشتگ ها برای برندهایی که طرفداران دوآتشه خود را در فیس بوک دارند، مفیدتر هم هستند.

برای مثال، نوتلا در تمام محتواهای فیس بوک خود از هشتگ SpreadTheHappy# (خوش حالی را پخش کنید) استفاده می کند.

این تگ معمولا در مسابقه هایی به کار می رود که این برند در شبکه های اجتماعی برگزار می کند تا طرفداران عکس ها، ویدئوها و دستورعملهای خود را به اشتراک بگذارند.

این هشتگ باعث آسان تر شدن جست وجو می شود و طرفداران ترغیب می شوند در ارسال عکس و غیره خلاقیت به خرج دهند.

۲- توئیتر

توئیتر به ابزار اعلان رسمی در فضای وب تبدیل شده است. باید چه کار کنید تا داستان تان در توئیتر به چشم بیاید؟

نکاتی که می توانید در نظر داشته باشید:

از طریق توئیت هایتان داستانی بگویید:

صدای منسجمی باشید و داستان صنعت و برندتان را بگویید. هر توئیت باید به شیوه خود متقاعد کننده باشد و مطمئن شوید که صدای منسجمی در داستان هایتان دارید.

از هشتگ ها استفاده کنید:

یک تا سه هشتگ مرتبط با توئیت تان باعث میشود افراد بتوانند محتوای تان را پیدا کنند. برای مثال، در مؤسسه ی بازاریابی محتوایی از CMWorld# (دنیای بازاریابی محتوایی) برای رویداد سالیانه مان استفاده می کنیم.

ایجاد یک هشتگ اصیل و لینک دادن به یک کمپین خاص استفاده حتی بهتری از این روش است.

از توئیتر به عنوان زمین آزمایش استفاده کنید:

محتوای اصلی تان را توئیت کنید و حواستان به این باشد که کدام محتوا بیشتر از بقیه به اشتراک گذاشته می شود. از این اطلاعات برای تلاشهای محتوایی آینده تان استفاده کنید.

رویدادهای زنده تان را پوشش دهید:

پوشش زنده رویدادهایی را که برای مخاطبانتان مهم است توئیت کنید و نظرهایتان را به طور همزمان ارائه دهید. به این شیوه، برندتان می تواند در نقش چشم و گوش افرادی عمل کند که نتوانسته اند به این رویداد بیایند.

از سال ۲۰۱۵ برنامه جدیدی به نام پریسکوپ محبوبیت زیادی کسب کرده است.

پریسکوپ که متعلق به توئیتر است، راه آسانی برای پخش زنده ی یک رویداد یا مصاحبه است و با توئیتر نیز به خوبی کار می کند و می توانید به کمک آن، گزارش زنده ای از رویداد را به دنبال کنندگان تان ارائه دهید.

۳- لینکدین:

لینکدین به چیزی بیش از ویترینی برای سوابق کاری کاربران تبدیل شده است. احتمالا قدرتمندترین رسانه نشر اخبار و اطلاعات کسب و کار در اینترنت است.

پس از اجرای برنامه ی «افراد تأثیرگذار» خود که در آن افراد معروف هر جاویژه می توانستند محتوای خود را به طور انحصاری در لینکدین منتشر کنند، حالا این شرکت انتشار محتوا را برای همه ممکن ساخته و استفاده از آن نیز رایگان است.

اگر می خواهید در لینکدین محتوایی منتشر کنید، این نکات را در ذهن داشته باشید:

  • بدانید که میخواهید چه مخاطبانی را در لینکدین هدف بگیرید و محتوایی را در لینکدین منتشر کنید که این مخاطبان را به پیشنهادهای مشترک شدن در خبرنامه تان سوق دهد
  • از پروفایل خود بیشترین استفاده را ببرید، ارائه های اسلایدشیر و ویدئوهای یوتیوب خود را در پروفایل تان قرار دهید و به تمام منابع محتوایی تان لینک کنید.
  • پروفایل اعضای تیم خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که هرکدام از کارکنان در حال نمایش تصویر درستی از شرکتتان هستند.

۴- اینستاگرام

اینستاگرام را اوایل سال ۲۰۱۴ فیس بوک به قیمت یک میلیارد دلار خریداری کرد و هنوز هم قدرتمندترین رسانه اجتماعی به اشتراک گذاری تصاویر است.

دو ایده برای استفاده از اینستاگرام:

  • محتواهای منحصربه فرد، پشت صحنه و شخصی را منتشر کنید:  فضایی شخصی را با مخاطبانتان ایجاد کنید. به دنبال کنندگان تان دیدی درونی از سازوکار داخلی سازمان تان ارائه بدهید. دیدن پشت صحنه باعث احساس انحصاری بودن محتوا می شود.
  • دنبال کنندگان تان را به منبع محتوای تان تبدیل کنید: از دنبال کنندگان تان بخواهید تصاویری را برایتان ارسال کنند که به بهترین شیوه برندتان را نمایش می دهد و سپس بهترین مشارکت کنندگان را به دیگران بشناسانید. احساس مالکیت محتوا را به آنها منتقل کنید تا روابطتان قوی تر شود.

۵- پنترست (Pinterest)

پینترست سایت بسیار محبوبی برای به اشتراک گذاری تصاویر است. در این سایت می توانید تصاویر خود را مدیریت کنید و تصاویر و ویدئوهای دیگران را به اشتراک بگذارید.

این سایت تا به امروز در فضای خرده فروشی بسیار محبوب بوده است. مشتاقید که ببینید پینترست برای کسب و کار شما جواب می دهد یا خیر؟ ممکن است ایده های صفحه بعد به شما کمک کنند:

پیش از استفاده از آن ببینید آیا با مخاطبانتان مطبق است یا خیر:

 پینترست به عنوان رسانه ای علاقه محور، در تلاش برای پوشش زنان ۱۸ تا ۳۴ ساله است، اما مخاطبان این رسانه در حال گسترش اند.

اگر بخش بزرگی از مخاطبانتان در این دسته قرار دارند، این رسانه انتخاب خوبی است.

فقط محلی برای اشتراک گذاری تصاویر نیست:

ویدئوها قدرتمند (و قابل پین شدن) هستند. اگر محتواهای ویدئویی قدرتمندی دارید، از پینترست برای جذب ترافیک به وب سایت یا کانال یوتیوب تان استفاده کنید.

به مشتریان تان کمی عشق بورزید:

روابطتان را قدرتمندتر کنید، به داستان های موفقیت اشاره کنید و با ایجاد صفحه ای که نمایشگر دستاوردهای مشتریان تان است ترافیک بیشتری را به خود جلب کنید.

این روش، راه فوق العاده ای است تا بتوانید بدون تظاهر کردن، به نمایش کارتان بپردازید. فهرست خواندنی هایتان کتاب های پیشنهادی و مرتبط با مخاطبانتان را را به اشتراک بگذارید.

به اشتراک بگذارید تا رابطهی قدرتمندتری را با آنها شکل دهید. استفاده از کتاب هایی که واقعا خوانده اید کمک می کند تا تعهد برندتان را به بهبود مستمر نشان دهید.

هویت شرکت تان را نشان دهید:

به جای تصویر منفرد یک محصول یا تصویری از کارکنان محصول یا کارکنان خود را در عمل به تصویر بکشید و به آنها هویت ببخشید. عکس هایی از فعالیتهای شرکت کمک می کند تا مخاطبان تان خودشان را مشتری شما تصور کنند.

۶- یوتیوب:

يوتيوب را در این فهرست آورده ام، چون یک شبکه اجتماعی است، اما بر این باورم که با استفاده از یوتیوب به عنوان یک بستر محتوایی، بهترین فرصت ها را به دست می آورید.

این همان کاری است که متیو پاتریک و کلاوس پیلگارد انجام داده اند. اگر تصمیم دارید خارج از مدل این شبکه محتوای خود را در آن به اشتراک بگذارید، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • یوتیوب دومین موتور جست وجوی برتر در جهان است پس محتوای خود را طوری ایجاد کنید که به سادگی یافت پذیر باشد.
  • تصمیم به انتشار هر محتوایی که دارید، در یوتیوب نیز مانند بسترهای دیگر این کار را به طور مستمر انجام دهید. بیشتر شرکتها بدون برنامه ریزی خاصی محتوای خود را منتشر می کنند، شیوه ای که هرگز برای جذب مخاطب جواب نمی دهد.

رهیافت های کارخانه محتوا

  • لزومی ندارد در تمام رسانه های اجتماعی فعال باشید. در ابتدا دو یا سه رسانه برتر را انتخاب کنید (جایی که مخاطبان تان حضور دارند) و منابع تان را در آنها صرف کنید.
  • بله، می خواهیم جای پای دیجیتالی و مخاطبانمان را در رسانه های و اجتماعی ایجاد کنیم، اما به یاد داشته باشید که هدف ایجاد مشترکان ایمیلی است.
  • بیشتر کسب و کارها برای توزیع محتوا در رسانه های اجتماعی برنامه ریزی نمی کنند. هر وقت که یادش بیفتند به سراغش می روند. با شبکه های اجتماعی تان مانند دیگر مجاری ارتباطی رفتار کنید.

دیدگاه ها

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *